"Aki barátokat fogad és nem fordít személyesen gondot a nekik készítendő ételre, nem méltó arra, hogy barátai legyenek."

Anthelme Brillat-Savarin
"Valakit vendégül látni annyit jelent, mint felelősséget vállalni arra, hogy mindaddig, amíg nálunk van, gondoskodunk róla, hogy jól érezze magát."

Anthelme Brillat-Savarin - francia mesterszakács


Nyitvatartás

Naponta: 12-23 -ig

Telefon

(+4) 0741-194-212 Etterem
(+4) 0745-362-600 Zsolt
(+4) 0744-134-153 Jutka
(+4) 0264-460-312




Sajtómegjelenések

 
Festival culinar maghiar

Un program pentru gurmanzi, astăzi, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare care au loc la Cluj-Napoca. 18 echipe au gătit în aer liber mâncăruri traditionale maghiare. Sute de porţii de ghiveci, gulaş sau alte feluri preparate la ceaun au fost pregătite de amatori sau profesionişti doar pentru plăcerea de a găti.

Tovább ...

 
10 reguli de bază pentru o cină de afaceri perfectă

Dacă atunci când ieşi cu prietenii în oraş îţi poţi permite să uiţi de bunele maniere, când trebuie să mergi la o cină în timpul căreia se discută şi mai ales se parafează afaceri ar fi bine să ţi le aminteşti pe toate, ba chiar să te uiţi cu atenţie dacă nu cumva sunt şi altele, care se folosesc în zona din care vin partenerii tăi. De succesul întâlnirii şi de comportamentul tău pot depinde afacerile firmei tale şi viitorul tău, la urma urmei, aşa că trebuie să fii atent la fiecare detaliu.

Tovább ...


Micul dejun, energie pentru întreaga zi

Micul dejun ar trebui să fie cea mai importantă masă a zilei. Din nefericire însă, deşi masa de dimineaţă este recunoscută ca fiind esenţială pentru o mai bună funcţionare a organismului, mulţi oameni renunţă la aceasta, acordând mai multă atenţie altor activităţi.

Tovább ...

 
5 băuturi răcoritoare de vară, la Cluj

A trecut încă o zi caldă şi, din câte se aude, vor veni altele pentru care s-a dat deja o avertizare de cod galben (sau portocaliu) de caniculă. Mai mult, vine peste noi un weekend care ar putea fi inclus fără greutate pentru unii în categoria „nici în car, nici în căruţă”, adică unul de vară adevărată, care va semăna cel mai probabil cu o „mostră de vacanţă”, un concediu de câteva ore pe o terasă.

Tovább ...


3 deserturi uşoare de vară care îţi pot face ziua mai frumoasă

Nu ştim de ce, dar nici într-un alt anotimp dulciurile nu ni se par mai gustoase decât vara. Arome exotice, alături de gusturi clasice, fructe, îngheţate, creme şi toppinguri- toate sunt mai bune în zilele călduroase.

Tovább ...

 
Ce mâncăruri să alegi pentru o cină romantică

Mai nou, fiecare cuplu, nou format sau cu experienţă, caută motive pentru a se bucura, măcar din când în când, de o cină romantică. Fie că e vorba despre o aniversare, fie de o împăcare sau, mai ales, de o cerere în căsătorie, orice eveniment special se potriveşte perfect cu o cină romantică.

Tovább ...


Sertésbélszín Budapest módra.

Kolozsvári televizió müsoraibol.

Tovább ...

 
8 mâncăruri de vară pe care trebuie să le încerci dacă eşti la Cluj

În zilele fierbinţi de vară oamenilor le scade puternic pofta de mâncare. Unii pun diminuarea apetitului pe seama dorinţei unora de a slăbi, alţii, mai mulţi la număr şi mai competenţi, spun că aceasta este o consecinţă normală a adaptării organismului la temperaturile ridicate din zilele calde.

Tovább ...


3 idei pentru 1 Mai mâncătoresc

Nu ştim exact cum va afecta noua lege a picnicului viaţa românilor, dar cu siguranţă şi în acest weekend se vor încinge grătarele şi se vor agăţa ceaunele în cuie. Fie că recunoaştem, fie că nu o facem, deşi vorbim toată primăvara despre salată şi ridichi, abia aşteptăm să vină ziua de 1 Mai ca să o sărbătorim aşa cum ştim mai bine, adică cu carne.

Tovább ...

 
Cum poţi pregăti grătarul perfect

Peste numai câteva zile se va întoarce vremea bună la Cluj şi, în acelaşi timp, pofta de grătare şi de petreceri câmpeneşti a oamenilor. Deşi unii le asociază cu muzica de calitate îndoielnică şi cu glumele nesărate, acestea sunt, pe undeva, "doar o altă formă de manifestare a artei culinare" şi pot fi perfecte dacă sunt bine pregătite.

Tovább ...


Dezlegare la peşte? Mâncăm peşte! Dar unde?

Duminică, 25 martie, creştinii sărbătoresc Buna Vestire (cea mai importantă Sărbătoare din Postul Paştelui, probabil) şi se bucură de o "dezlegare la peşte", binevenită la mijlocul celui mai lung şi mai greu post din an. În sâmbăta dinaintea marii sărbători, ortodocşii şi catolicii îşi îndreaptă atenţia spre magazinele de peşte sau spre raioanele din supermarket pentru a alege cele mai bune produse.

Tovább ...

 
Postul catolic: ce să faci să nu îţi pară rău după carne

A început cel mai lung şi mai greu post de peste an. Mai lung decât cel al Crăciunului, Postul Paştelui este şi mai greu fiindcă în această perioadă oamenii sunt deja sătui de cartofi, fasole şi zacuscă şi, în multe cazuri, cămările sunt aproape goale. Mai mult, organismul nostru iese din iarnă slăbit şi are nevoie de mai multe proteine şi calorii pentru a se pregăti de vară. Ce putem face ca să nu renunţăm la post şi, în acelaşi timp, să ne hrănim sănătos?

Tovább ...


Seara "all you can eat" la Restaurant Miko, de pe strada Clinicilor

Restaurantul Miko, de pe strada Clinicilor, nr. 23, ii invita pe clienti in fiecare seara de joi la "Torkos Csutortok", locul in care gurmanzii pot manca dupa bunul plac si oricat pot. Preparatele sunt cu specific unguresc, dar si din bucataria internationala. In fiecare zi se organizeaza o seara tematica.

Tovább ...

 
Unde mancam bine in Cluj?

Avand in vedere ca a trecut ceva timp de la ultimul articol scris de mine pe tema asta, si totodata, luand in calcul si cele spuse de Miruna, am sa va spun unde am mancat bine, si la un pret cel putin decent, in ultimele sase luni, in Cluj Napoca. Cea mai recenta experienta, placuta, am avut-o la restaurantul MIKO, un restaurant cu specific unguresc (cred ca cu casta am spus tot). Eu am fost intr-o joi seara, cand de la ora 18 pana la ora 21 au All You Can Eat and Drink. Meniul nu doar ca are in jur la 10 chestii pe care le gasesti doar aici, dar are si un gust mancarea de iti vine sa-ti bati nevasta si copiii (nu sariti ca arsi, e o vorba de pe valea Ariesului)… merita (si nu doar joia)! Am facut ceva poze la mancare… asta asa daca vreti sa salivati pe tastatura.

Tovább ...


Restaurant cu specific unguresc – Miko Etterem

Restaurantul Miko Etterem a fost descoperit de Răzvan acum ceva timp pe strada Clinicilor din Cluj şi se pare că a fost mulţumit. Patronul, un om curajos zic eu, vrea să încerce ceva nou. De ce zic curajos? Pentru că a introdus un concept cu care românii nu prea sunt familiarizaţi: “all you can eat“. Plăteşti o dată şi mănânci până ţi se face rău sau, cum îmi place mie să spun, până pici sub iesle. Mâncarea a fost excelentă. Și nu exagerez. Am gustat puțin din câteva feluri, deși planul era să mănânc din cât mai multe, unde multe tinde spre toate.

Tovább ...

 
La Miko – mancare buna!

Cei care imi sunt apropiati stiu ca pe cat sunt de “subtirel” pe atat de mult mananc si ca sunt foarte pretentios la mancare! In oras comand mancaruri noi numai in locuri in care am mai fost sau care imi sunt recomandate de prieteni. Ei bine joi seara, la restaurantul Miko de pe str. Clinicilor, datorita lui Andrei Crivat am avut ocazia sa gust mai multe feluri de mancare printre care si unele de care, desi sunt fan, nici macar nu stiam ca exista in bucataria maghiara.

Tovább ...


Revelionul pe rit bloggeristic

Joia trecută, ne-am adunat la restaurantul Miko Etterem pentru a sărbători revelionul pe rit bloggeristic. Da, aţi citit bine. Ce, numai barmanii şi ospătarii să aibă revelionul lor? Bloggerii-s mai prejos? S-a ales acest local pentru că ştiam cum e şi am vrut să-i iniţiem în tainele preparatelor ungureşti şi pe prietenii bloggeri clujeni. Voie bună şi prieteni, ce ţi-ai putea dori mai mult pentru trecerea în noul an? S-a trollat la greu şi s-a numărat la cumpăna dintre ani. S-au numărat preparatele, care dansau prin faţa noastră. Da, am făcut şi cumpăna!

Tovább ...

 
Miko

Joi seara a avut loc lansarea noului meniu şi al conceptului de all you can eat al restaurantului Miko din Cluj. Nu am mai păşit niciodată, până acum, în acest restaurant. Pentru mine a fost o surpriză plăcută. Un spaţiu situat la mansardă (sau cel puţin aşa mi-a dat mie impresia), generos, călduros, primitor. Am aruncat o privire peste meniu iar ce am văzut, mi-a plăcut. Oamenii ziceau că foarte repede vor schimba şi modul de înfăţişare al meniului: poze multe cu mâncarea şi mai aerisit. Specialităţi ungureşti, multe dintre ele eu nu le-am văzut în altă parte în Cluj.

Tovább ...


La Miko

Toata lumea stie ca bucataria ungureasca e deopotriva delicioasa, variata si grea pentru ficatul neantrenat. Joi seara am testat aceasta teorie la restaurantul unguresc Miko unde am fost invitati pentru a testa oferta de all-you-can-eat/drink proaspat lansata.

Tovább ...

 
All you can eat @ Miko Restaurant

Dacă vă place mâncarea ungurească şi sunteţi prin Cluj o să vă îndeplinesc un vis. Ieri, cu mai toată gaşca de bloggeri Clujeni am fost la încercat de preparate ungureşti. Cum drag v-aş spune câte ceva despre meniu, dar, vegetarian cum sunt, n-am prea degustat mâncarea. Arăta foarte bine şi sunt sigur că vor fi câteva păreri pe alte bloguri. Ce să-i faci, bucătăria maghiară nu e chiar vegetarian-friendly, iar asta nu-i vina nimănui.

Tovább ...


Kovacs Zsolt- Ce-ar fi dacă la restaurant ai alege ceva ce nu poţi găti acasă?

Managerul Restaurantului Miko, Kovacs Zsolt, este unul dintre cei mai titraţi bucătari din Cluj. Dincolo de combinarea unor alimente, pentru el gătitul, ca şi mâncatul dealtfel, e o artă care trebuie apreciată ca atare. El le face câteva sugestii foarte interesante celor care vor să iasă la masă în oraş:

Tovább ...

 
Vezi ce vinuri au câştigat premiile Vinul.ro în 2011!

La Gala Vinul.ro de ieri au fost acordate premii celor mai bune vinuri româneşti sau din magazinele din România. Premiile au fost următoarele: Vinuri albe Vinuri albe seci, 2-5 Euro Medalie de aur: • Sarba Livia 2010 (Crama Girboiu) – câştigatorul categoriei • Riesling Italian Schwaben Wein 2011 (Cramele Recaş)

Tovább ...


Sfântul Martin, celebrat prin mâncare şi strugurel la Restaurantul Miko

În ziua de 11 noiembrie, catolicii şi protestanţii îl celebrează pe Martin de Tours, adică pe Sf. Martin, printr-o procesiune specială, urmată de un festin culinar de proporţii, ultimul de dinaintea postului Crăciunului. Sărbătoarea este foarte apreciată pe Valea Rinului, unde este punctată de un carnaval. Gâsca, simbolul de Sf.Martin

Tovább ...

 
Jurnal de weekend sau cum mi am lasat sufletul in Transilvania

In weekendul 16-18 septembrie am fost calator impreuna cu Andreea Burlacu si Andrei Cismaru. Si cum calatorului ii sade bine cu drumul, mai jos va povestesc pe unde am fost si ce am vazut. Sibiu, 16 sept, ora 09.30 In Piata Mare sunt doar cateva persoane, suficiente cat sa fie o agitatie care te inspira. Pe fiecare banca sta cate un om si fiecare dintre ei priveste in zare, in acelasi punct fix – de parca acolo isi gasesc ei gandurile. Am incercat sa imi dau seama la ce privesc, dar nu aveam acelasi punct cu ei. Eram straina.

Tovább ...


Sunt locuri în care ţi-ai dori să ai tot timpul o masă numai a ta

Am descoperit, recent, împreună cu Andrei, un astfel de loc în Cluj. Şi cum am zis că vom scrie tot timpul despre lucrurile care ne plac, iată că o facem. Ascuns de zbuciumul oraşului şi totuşi poziţionat destul de central, pe strada Clinicilor, numărul 23, în locul fostului Toldi, restaurantul Miko Etterem e ceva deosebit. Poate pentru că te simţi undeva la ţară, rupt de civilizaţie. Sau poate pentru bucatele ungureşti din meniu.

Tovább ...

 
Un restaurant din Cluj a câştigat majoritatea secţiunilor la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber.

"Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber nu este doar o simplă competiție culinară, este practic un concept ce dezvoltă cultura gastronomică în spațiul românesc", spun organizatorii. Printre țările participante la eveniment se numără Cipru, Israel, Finlanda și România. Juriul de anul acesta a fost condus de maestrul bucătar Panayotis Hadijsmeou, urmat de vicepreședintele Jyrki Yli-Uotila, lady chef a României Cornelia Ghișoi, jurnalistul Răzvan Cucui, Mărioara Vârtop, Uros Urosevic, Spyros Dimitriou, Reuven Harel.

Tovább ...