"Aki barátokat fogad és nem fordít személyesen gondot a nekik készítendő ételre, nem méltó arra, hogy barátai legyenek."

Anthelme Brillat-Savarin
"Valakit vendégül látni annyit jelent, mint felelősséget vállalni arra, hogy mindaddig, amíg nálunk van, gondoskodunk róla, hogy jól érezze magát."

Anthelme Brillat-Savarin - francia mesterszakács


Nyitvatartás

12.00 - 22.00
Hétfö - Vasárnap
FELHÍVÁS
A jelenlegi CORONA VÍRUS fertőzés elkerüléséért, kedves vendégeink és alkalmazottaink egészségére való tekintettel éttermünk meghatározatlan ideig zárva van.


Köszönjük megértésüket jó egészséget kívánva,

MIKÓ Étterem
0745362600

Telefon

0745362600
Az Étterem

A Mikó  Étterem Kolozsvár történelmi belvárosában található, régi nevén a Mikó utcán (jelenleg Klinikák/Clinicii) a Mikó-kert szomszédságában, valamint a klinikák és az egyetemi kampusz közelségében. Éttermünk nevét gróf Mikó Imréről kapta, kinek szobra megtalálható a Mikó-kert bejáratánál.

Étlapunkon megtalálhatóak a hagyományos ételek, házias, magyaros ízvilággal, de egyedi ételkívánságaikat is lehetőségeinkhez mérten elkészítjük.

Választékunk sokszínű. Az étlap gazdag kínálatában a könnyű halak, szárnyasok, zöldsaláták mellett a sertés- és marhahúsból készült finomságok éppúgy megtalálhatók, mint a magyaros pörköltek, gulyások. 
 
Két terem áll a vendégek rendelkezésére. Tavasztól őszig a teraszok is igénybe vehetőek. Egy hangulatos ebéd vagy vacsora alkonyatkor az  öreg diófa hűsítő lombja alatt  páratlan élményt nyújt a gasztronómia szerelmeseinek.
 
Minden típusú rendezvényhez ideális helyszínt biztosítunk: éttermünk technikai felszereltsége (légkondicionálás, kivetítő, internet, hangosítás) a legmagasabb igényeket is kielégíti.
   
Gyerekszékeink segítségével még a legkisebbek is "felnőhetnek" az asztalokhoz.